پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران
بررسی نقش پژوهشکده پول و بانکی در معضلی به نام فاکتور صوری
پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، اقدام به برگزاری نشستی با عنوان «آسیبشناسی پدیده فاکتور صوری در نظام بانکی ایران» نموده است.
فاکتور صوری نام مستندی ایست که به بررسی اوضاع و احوال بانکدرای اسلامی در ایران می پردازد.این مستند تلاش جوانی را به تصویر می کشد که در پی پاسخ شبهات موجود در زمینه بانکداری اسلامی سراغ اساتید و نخبگان اقتصادی می رود.اما با آنچه روبرو می شود واقعیت تلخی ایست در اقتصاد اسلامی و به طبع آن بانکدرای اسلامی بعد از انقلاب به نام جریان فاکتورهای صوری.
چندی پیش در تاریخ ۸ مهر ۱۳۹۳ این مستند در دانشگاه شریف و با حضور کارشناسان حوزه فرهنگ اقتصاد از جمله حجتالاسلام مصباحیمقدم، دکتر مشایخی، دکتر بهمنی، سیروس مقدم و سعید نعمتالله، رونمایی شد.
سفیر فیلم به عنوان مجری این طرح در اقدامی تحسین برانگیز در پی اکران این مستند در دانشگاه های مختلف کشور اقدام ورزیده است.تاکنون هم در چندین دانشگاه از جمله تهران، شریف، صنعتی اصفهان، شهید رجایی، شهید چمران اهواز و… برای دانشجویان و اساتید به نمایش در آمده است.
تهیه کننندگان مستند فاکتوری صوری برای بهتر دیده شدن این مستند، این بار به سراغ اکران این مستند در پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران</a>،(یکی از مراکز در ارتباط با معضل مطرحه در این مستند) رفته اند.
یکی از مشکلات کنونی نظام بانکی، پدیدهای به نام فاکتور صوری است. وجود برخی ضوابط دست و پاگیر اعطای تسهیلات و ضعف نظارت از یک سو و استفاده ناصحیح برخی مشتریان از سوی دیگر موجب میشود که برخی متقاضیان تسهیلات، بنا به هر دلیلی جهت دریافت تسهیلات، فاکتور صوری یا ساختگی به بانک ارائه کنند. از اینرو ضروری به نظر میرسد که علل و ریشههای بروز این پدیده، سهم بانکها در گسترش آن و راهکارهای بهبود این عارضه در نظام بانکی در یک نشست تخصصی مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
در این راستا، پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، اقدام به برگزاری نشستی با عنوان آسیبشناسی پدیده فاکتور صوری در نظام بانکی ایران نموده است.
این نشست در روز دوشنبه ۲۶ آبان ماه ۱۳۹۳ از ساعت ۹:۳۰ تا ۱۲ با حضور اساتید محترم جناب آقایان <strong>حجتالاسلام دکتر محمدحسین حسین زاده بحرینی (نماینده مجلس شورای اسلامی و نائب رئیس کارگروه اصلاح قانون بانکداری بدون ربا)، امیر حسین امینآزاد (مدیر کل نظارت بر بانکها و موسسات اعتباری بانک مرکزی)، دکتر کوروش پرویزیان< (مدیر عامل بانک سینا) و دکتر کامران ندری (مدیر گروه بانکداری اسلامی پژوهشکده پولی و بانکی) برگزار میشود.
* لازم به ذکر است که در آغاز این نشست، که به همت موسسه سفیر فیلم تهیه و تولید شده است؛ اکران خواهد شد.
نظر شما چیست ؟
دیدگاه ها
تا کنون نظری ثبت نگردیده است.