• صفحه اصلی

  • فرم همکاری

  • درباره ما

  • نسخه قدیم

پایگاه دانشجویان نقاد علم اقتصاد متعارف

  • Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon

    نقد و بررسی

  • Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon

    تقاطع اقتصاد

  • Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon

    درس گفتگو

  • Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon

    نهضت ترجمه

  • Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon

    اقتصاد غیر رسمی

  • Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon

    زنگ تفریح

  • کلیات و چالش ها و روش ها در آموزش علم اقتصاد

    نگاهی به آموزش علم اقتصاد در آموزش عالی ایران

    آموزش علم اقتصاد در قالب آموزش عالی از جهات چالش ها و روش های تحصیل و تدریس و کلیات شکل گیری آن ، موضوعی است که به همت جنابان عظیمی و مطلق در قالب "سرگذشت یک علم" تجمیع و آماده شده است. این نوشته نیز از این قالب وام گرفته است.

    ادامه مطلب

  • چند نکته در باب توسعه و برنامه‌ریزی توسعه در ایران معاصر

    یادداشت تامل برانگیز سید سعید موسوی پیرامون توسعه و برنامه ریزی این مهم در ایران

    ادامه مطلب

  • علی جباری

    علم اقتصاد متعارف و خودگروی لذت‌گرایانه

    علم اقتصاد در حالي در قرن هجدهم متولد شد كه بستر خاصي از طبيعت گرايي، انسان گرايي، دئيسم و نيز زدودن آثار متافيزيكي و كلامي از فلسفه فراهم شده بود. اين دانش گرچه در يك بستر اخلاقي شكل گرفت و رشد كرد، ولي ارزش‌هاي اخلاقي به تدريج از آن زدوده شد

    ادامه مطلب

  • نوشتاری پیرامون کل نگری و کیفیت ساختارها، فرآیندها و ارتباط اجزا در اقتصاد از دکتر درخشان

    درآمدی به مفهوم نظامهای اقتصادی

    ضرورت مطالعه نظام های اقتصادی در این است که نیاز به تعیین موضع ایجاب می کند که نظام های مختلف را بررسی نماییم تعیین موضع یعنی؛ تصمیم گیری و ما در امور اقتصادی نیازمند اتخاذ تصمیم هستیم

    ادامه مطلب

  • یدالله دادگر

    مؤلّفه های اقتصاد سیاسی اسلام

    اقتصاد سیاسی نئوکلاسیک در ادبیات اقتصاد متعارف آن چنان سیطره یافته که گویی نوعی انطباق کامل بین آن ها وجود دارد این سوء تفاهم در بسیاری از متون درسی در گفته های اقتصاددانان حرفه ای در محافل دانشگاهی مرتبط با رشته ی اقتصاد و میان دانشجویان این رشته نیز نمادی برجسته دارد

    ادامه مطلب

  • نحوه ارتباط بين ارزشهاى فردى و انتخاب جمعى در فرايند تعديل ساختارى

    بنیان فردگرایى برنامه تعدیل ساختارى

    يكى از مهمترين دغدغه‏هاى تئورى اجتماعى، دستيابى به اتفاق نظر درباره نحوه ارتباط بين ارزشهاى فردى و انتخاب جمعى است. از كوششهاى نظرى اقتصاد دانان كلاسيك تا قضيه امكان ناپذيرى «كنت ارو» كه نشان داد به لحاظ منطقى امكان جمع كردن انتخابهاى افراد به گونه‏اى كه يك انتخاب اجتماعى «جامع‏»، «سازگار» و «كارآمد» شكل گيرد وجود ندارد.

    ادامه مطلب

  • ادارک اقتصادی و درک علم اقتصاد در بیان لارنس بلاند

    دستاورد اقتصاد متعارف:اقتصاددانان ابزار گرا

    امروزه می توان گفت که اکثر اقتصاددانان متوجه مسائل علمی هستند و به هدف تمامی تئوری های اقتصادی در قالب میزان کمکی که به حل این مسائل می کنند می نگرند اما چندان بی خطر نیست که گفته شود که امروز اکثریت اقتصاددانان اگر نگوییم تمام ایشان ابزار گرا هستند.

    ادامه مطلب

  • بازخوانی نظام سرمایه داری

    سرمایه داری و تولید فقر عمومی

    «مردم و عدالت»، دو مفهوم در هم تنیده اند. بر عکس «آزادی و نخبگان» که به هم بافته شده اند و «عدالت» در نظام سرمایه داری با یک تقلیل «به انصاف» تبدیل می شود و آن را به یک معنای مجازی تبدیل می کند.

    ادامه مطلب

  • دکتر پیغامی، رئیس مرکز تحقیقات دانشگاه امام صادق (ع)؛

    جایگاه سند چشم انداز در اقتصاد ایران

    برای آنکه به اهداف سند یعنی تبدیل شدن به کشور اول منطقه به‌لحاظ اقتصادی برسیم، باید بدانیم این فقط و فقط هدف‌گذاری درونی نمی‌خواهد و نیازمند رصدها و هدف‌گذاری در برنامه‌های توسعه است تا بدانیم کشورهای دیگر با چه سرعتی جلو می‌روند.

    ادامه مطلب

  • سرگذشت یک علم

    گزیده ای از خاطرات اساتید اقتصاد-۱/دکتر فرهنگ،دکتر مردوخی،دکتر چینی چیان

    آنچه مشاهده می کنید گزیده ای است از خاطرات شفاهی اساتید اقتصاد دانشگاه های ایران که به صورت تفصیلی در کتاب سرگذشت یک علم به همت میکائیل عظیمی جمع آوری شده است در این قسمت پیشرو خاطرات سه تن از اساتید اقتصاد را آورده ایم لازم به ذکر است مصاحبه از این عزیزان در سال 1382 انجام شده است.

    ادامه مطلب

  • سید سعید موسوی

    تجربیات دانشجویی_۲/سید سعید موسوی دانشکده اقتصاد َدانشگاه تهران

    در گام دوم جمع آوری خاطرات دانشجوییان اقتصاد این بار سراغ سید سعید موسوی دانشجوی اسبق اقتصاد (84 تا 88)دانشگاه تهران و مسئول بسیج این دانشکده در سال 86 رفتیم. در لابلای صحبت این دوست عزیزمان به نکات برخوردیم که در این یاداشت به طور مختصر آورده شده است.

    ادامه مطلب

  • بازگشت اقتصاددانان آفتاب پرست؟

    ۲۴ سال با نسخه های اقتصاد لیبرال

    شاید امروز که در آستانه روی کار آمدن دولت جدید هستیم، بازگشت همان اقتصاددانان بعید نباشد. 24 سال است که نسخه های اقتصاد لیبرال با اسامی مختلف همچون «دولت سازندگی»، «دولت رفاه» و «دولت عدالت» به اجرا درآمده و با توجه به همسویی آقای روحانی با آقای هاشمی و تیم کارگزاران سازندگی، جای شکی نیست که نسخه های گذشته باز هم پیاده خواهد شد.

    ادامه مطلب

  • نهاد گرایی رویکرد یا مکتب؟

    در این نوشتار سعی شده است که پاسخ پرسشی بنیادین را از دکتر خان دوزی جویا شویم که ایا نهاد گرایی یک رویکرد به حساب می آید و یا اصالتا یک مکتب تلقی می شود

    ادامه مطلب

  • گفت‌وگویی با دکتر حسن سبحانی

    از اقتصاد ما تا اقتصاد اسلامی

    جریان اقتصاد اسلامی به منزلة جریانی کاملاً مستقل مطرح است. از آنجاکه این جریان مستظهر به احکام شرعی است که از سوی خدا برای انسان در نظر گرفته شده است، نظام اقتصادی اسلام نظام کاملی را تشکیل می‌دهد.

    ادامه مطلب

  • بررسی وضعیت کتاب های منتشر شده در دهه 1370

    تولید اندیشه علمی در حوزه اقتصاد

    در این مقاله از کل عرصه های مربوط به تولید اندیشه علمی د حوزه اقتصاد وضعیت نشر کتاب های اقتصادی در دهه 1370 مورد توجه قرار گرفته و با تکیه بر امار های رسمی منتشره از سوی وزارت فرهنگ توصیفی آماری از وضع موجود ارایه شده است

    ادامه مطلب

  • سید عباس موسویان

    بهره عامل یا مانع توسعه اقتصادی

    یکی از موضوعات مهم و پیچیده در اقتصاد به ویژه اقتصاد اسلامی موضوع ربا و بهره است در حالی که برخی اقتصاددانان چون «هارود» یافت می‌شوند که حقیقت «بهره» را افسانه‌ای بیش ندانسته و می‌گویند: «بهره پدیده‌ای است که صرفاً از ارادة دو گروه وام دهنده و وام‌گیرنده سرچشمه می‌گیرد و عینیتی ندارد، همانند خیلی از حقایق ذهنی که هیچ حقیقتی ندارند اما ذهن آنها را به حقیقت تبدیل می‌کند». به اعتقاد اکثر...

    ادامه مطلب

  • حامد عابدی

    تجربیات دانشجویی – ۱/ حامد عابدی دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران

    برآن شدیم که به سراغ جمعی از فعالین دانشجوییی رشته اقتصاد در مقاطع مختلف تحصیل برویم لذا در ابتدا به سراغ یکی از مسئولین و فعالین اسبق دانشجویی دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران رفتیم جناب آقای حامد عابدی دانشجوی سال 90-85 دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران و همچنین مسئول بسیج این دانشکده بوده اند

    ادامه مطلب

  • مقایسه تطبیقی تاریخ اندیشه ها و مفاهیم نظام اقتصادی سکولار با نظام اقتصادی دینی

    «دست نامرئی بازار » به جای «مشیت الهی»

    در این نوشتار دکتر مسعود درخشان، به مقایسه تطبیقی ظهور اقتصاد و چگونگی مناسبات اقتصادی و تمایزات و تفاوتهای تفکر اقتصادی در تمدن اسلامی و در غرب، از دوران رنسانس تاکنون پرداخته اند.

    ادامه مطلب

  • نگاهي بر نسل هاي اقتصادي ايران

    چهار نسل اقتصاددان و نقش آنان در تحولات اقتصاد معاصر ایران

    اگرچه در بخش هايي از اين مقاله، قضاوت هاي ارزشي در تكامل علم اقتصاد در ايران به چشم مي خورد، اما وي با دقتي قابل تقدير چهار نسل دانش آموخته اقتصاد در ايران را شناسايي و معرفي مي كند و بزرگ ترين مصيبت براي حوزه علم اقتصاد در ايران را اشغال كرسي هاي سياستگذاري در دستگاه هاي اجرايي توسط استادان اقتصاد نسل دوم مي داند كه مي توان گفت در دولت نهم اين پست ها به دست نسل سومي ها افتاده است.

    ادامه مطلب

  • چالش های علم اقتصاد

    چرا اقتصاد دانان توافق ندارند

    در بيان اين سؤال كه چرا اقتصاد دانان [در امور مربوط به علم اقتصاد] با هم توافق ندارند، انسان مى‏‌تواند آن را يك پديده واقعى تلقى نمايد; علاوه بر اين، گفته مى‏‌شود كه عدم توافق در ميان اقتصاد دانان نسبت‏به دانشمندان و متخصصان ساير علوم و معارف بيشتر مى‏‌باشد.

    ادامه مطلب

  • گذري بر انديشه هاي اقتصادي انتقادي به ويژه اقتصاد سياسي

    اقتصاد هترودوکس

    در علم اقتصاد و جریان‌های علمی تفاوتی وجود دارد که هر یک از منظر خاص به تحصیل پدیده‌های اقتصادی می‌پردازند. در کنار جریان اقتصاد و نئوکلاسیک جریان‌هایی چون اقتصاد اکولوژیکی، اقتصاد رفتاری، اقتصاد تکاملی، اقتصاد نهادگرا و … نیز به عنوان جریان‌های اقتصادی نامتعارف شناخته می‌شود.

    ادامه مطلب

  • مار تیا سن

    برابری در چه؟

    آمارتیا سِن در این مقاله، می‌کوشد نشان دهد، چگونه نظریات هنجاری رقیب در فلسفۀ سیاسی و اجتماعی، با وجود اختلاف‌های بسیار بر «برابری» در چیزی تأکید می‌کنند.

    ادامه مطلب

  • گزارشي از سخنرانی دكتر مسعود درخشان در دانشگاه امام صادق(ع)

    حمله فرهنگی به اقتصاد مقاومتی

    مقاومت گام اول و گام بعدي تهاجم است. اقتصاد مقاومتي منفعل نيست، اقتصاد مقاومتي اقتصادي پوياست كه می تواند حمله كند، اوج مقاومت در حمله است. مطالبی که در ادامه می بینیم گزارشی است از سخرانی دکتر مسعود درخشان در دانشگاه امام صادق ع با موضوع اقتصاد مقاوتی و فرهنگ مقابل آن.

    ادامه مطلب

  • تفاوت اسلام و کشورهای غربی در نگاه به مصرف

    نوعی از مصرف‌گرایی که مذموم است

    عادل پیغامی عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق: مادامی که انسان، انسانیت خود را حفظ کند مصرف‌گرایی اشکالی ندارد و خیلی هم خوب است اما اگر به سمت اسراف برود مذموم می شود.

    ادامه مطلب

  • نقدی بر عملکرد دولت‌‌های گذشته در گفت‌وگو با دکتر «ابراهیم رزاقی»؛

    از اقتصاد سرمایه‌داری تا اقتصاد قانون اساسی

    حقیقت برنامه ‌های اقتصادی دولت ‌های گذشته، خصوصاً دولت‌های پس از دفاع مقدس چه بود و چه نتایجی برای جامعه‌‌ی ایران از منظر اقتصاد و فرهنگ اقتصادی در پی داشت؟ آیا برنامه‌‌های اقتصادی آن‌ها در راستای اهداف و چارچوب قانون اساسی و اندیشه‌‌ی امام خمینی بوده است؟

    ادامه مطلب

  • بازنشر مقاله ای از دکتر فرشاد مومنی

    اندیشه «جنگ فقر و غنا» میراث راهگشاى امام خمینى(ره)

    در باب اهمیت‏ بحث جنگ فقر و غنا، در همان پیام مشهور «فریاد برائت‏» بزرگترین هدیه و بشارت آزادى انسان را آزادى از اسارت فقر و تهیدستى معرفى کرده و اظهار مى‏‌دارند که این هدیه و بشارت در چارچوب جهت گیرى اقتصاد اسلام در راستاى حفظ منافع محرومین و گسترش مشارکت عمومى آنان و مبارزه اسلام با زراندوزان قابل تحقق است.

    ادامه مطلب

  • تأملی در روش ورود به تولید اقتصاد اسلامی

    فقه باید روی نظام سرمایه‌داری کار کند

    تأملی در روش ورود به تولید اقتصاد اسلامی دکتر مسعود درخشان وقتي ما يك نظام فرهنگي تعريف مي كنيم كه مبتني بر تعاليم الهي است و يك نظام سياسي (ولايت فقيه) تعريف مي‌كنيم كه هماهنگ با آن نظام فرهنگي و متكفل اجراي احكام الهي است و يك نظام اجتماعي تعريف مي كنيم كه تبلور زندگي […]

    ادامه مطلب

  • دکتر عادل پیغامی

    الگوی پیشرفت «اسلامی – ایرانی»

    اگر چنین فرض کنیم که ایرانی بودن این الگو با اسلامی بودن آن دو ویژگی مستقل اند و هدف ایرانی از پیشرفت چیزی جز آینده نگاری نیست الگو ایرانی پیشرفت را می توان بومی نگری پیشرفت دانست.

    ادامه مطلب

  • ابراهیم رزاقی

    مخالفت با سرمایه‌داری از پایه‌های انقلاب ایران بود

    مسائل اقتصادی یکی از پایه‌های انقلاب ایران بود و مردم هم به دلیل رشد واردات و کاهش اشتغال در کشور آن هم به دلیل اجرای طرح‌های سرمایه‌داری معترض بودند اما با گذشت یک دهه از انقلاب باز هم به نوعی تفکرات اقتصادی حاکم در قانون اساسی کمرنگ شد و بار دیگر حرکت به سوی اقتصاد سرمایه‌داری شکل گرفت.

    ادامه مطلب

  • توسعه در کلام دکتر کچویان

    گفتمان توسعه: سرابی ویرانگر

    ما در جهانی زندگی می‌کنیم که مفهوم توسعه برای آن، چه به لحاظ فردی و چه به لحاظ اجتماعی وجهی بنیانی و اجتناب‌ناپذیر از آن را می‌سازد. بدون این مفهوم ظاهراً ما نه می‌توانیم درکی از خود و نه درکی از جهان پیرامون خود داشته باشیم.

    ادامه مطلب

  • بازخوانی دوباره علم اقتصاد

    اگر اقتصاد علم نیست پس چیست؟

    یکی از بحث های مهم در متدولوژی اقتصاد مساله علمی بودن و یا نبودن این رشته می باشد. آقای روزنبرگ که تحصیل کرده مکتب اتریشی در اقتصاد هست به تفصیل به این موضوع پرداخته است.

    ادامه مطلب

  • روش شناسی رسمی در اقتصاد

    خطابه‌ی علم اقتصاد

    مقاله‌ی حاضر در قالب هشت بخش به یکی از جدید ترین متدلوژی علم اقتصاد می‌پردازد. ابتدا خطابه را به عنوان یک مکالمه نظم وار مورد بحث قرار می دهیم.

    ادامه مطلب

  • انفاق عامل موثر بر نابرابری های درآمدی

    بررسی تاثیر انفاق بر نابرابری درآمدی در ایران

    مسئله توزیع درآمد و نابرابری های درآمدی حاصل از آن از جمله مسائل مناقشه در بسیاری از جوامع بوده است به گونه ای که حتی شدت یافتن حساسیت درباره این موضوع سبب تغییر و تحول های مهم سیاسی و اجتماعی شده است.

    ادامه مطلب

  • بازگویی روند شکل گیری علم اقتصاد

    تاریخ شفاهی علم اقتصاد از زبان دکتر مسعود درخشان

    دوره کارشناسی اقتصاد را، قبل از انقلاب اسلامی در دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران تمام کردم و با استفاده از بورس تحصیلی به انگلستان رفتم. دوره های کارشناسی ارشد را در مدرسه اقتصاد و علوم سیاسی لندن و دکتری را در دانشگاه های آکسفورد و لندن گذراندم. تحصیلاتم عمدتا در رشته اقتصاد سنجی بود. رساله دکتری را در بهینه سازی پویا و کاربرد روش های کنترل بهینه در مدل های کلان نوشتم. دوره دکتری تقریبا مدت زیادی...

    ادامه مطلب

  • ملاحظاتي در رويكردهاي تطبيقي و مبنائي

    بومی‌سازی اقتصادی و اقتصاد اسلامی

    نخست به تعريف و بررسي اجمالي رويكردهاي تقليدي و بومي به نظريات اقتصادي رايج از ديدگاه اقتصاد اسلامي مي‌پردازيم و سپس مفاهيم بومي و بومي‌سازي را از ديدگاه حضرت امام خميني(ره) و مقام معظم رهبري به اجمال مرور مي‌كنيم.

    ادامه مطلب

  • اقتصاد انقلاب؛ مظلوم و بدون رسانه!

    واقعیت این است که اقتصاد انقلاب رسانه ندارد و حتی بدتر از آن همین اقتصاد در عرصه ی رسانه و فرهنگ در حال آسیب دیدن است. مثلا می خواهیم جهاد اقتصادی کنیم اما رسانه نداریم، حتی این جهاد در رسانه های ما روایت هم نمی شود.

    ادامه مطلب

  • ملاحظاتي در رويكردهاي تطبيقي و مبنائي

    بومی‌سازی اقتصادی و اقتصاد اسلامی

    بومي‌سازي اقتصادي و اقتصاد اسلامي: ملاحظاتي در رويكردهاي تطبيقي و مبنائي دكتر مسعود درخشان* چكيده نخست به تعريف و بررسي اجمالي رويكردهاي تقليدي و بومي به نظريات اقتصادي رايج از ديدگاه اقتصاد اسلامي مي‌پردازيم و سپس مفاهيم بومي و بومي‌سازي را از ديدگاه حضرت امام خميني(ره) و مقام معظم رهبري به اجمال مرور […]

    ادامه مطلب

  • جلسه اول

    روش شناسی تاریخ عقاید اقتصاد

    دکتر پیغامی عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه امام صادق در جلسه اول درس تاریخ عقاید اقتصادی به بحث روش شناسی در اقتصاد و اهمیت مطالعه رویدادهای تاریخی در اقتصاد و اثرگذاری آن در تئوری ها و سیاست های اقتصادی می‌پردازد

    ادامه مطلب

  • جلسه دوم

    ضرورت مطالعه تاریخ و انواع مطالعات تاریخی

    دکتر پیغامی عضو هیئت علمی دانکشده اقتصاد دانشگاه امام صادق در جلسه دوم درس تاریخ عقاید خود دلایل اهمیت مطالعه مباحث تاریخی و نیز معرفی انواع مطالعات تاریخی و نیز مباحث فلسفه تاریخ پرداخته اند

    ادامه مطلب

  • جسله سوم

    تاریخ عقاید اقتصادی و نقش آن در اندیشه ای شدن مطالعات در علوم انسانی

    دکتر پیغامی عضو هیئت علمی دانکشده اقتصاد دانشگاه امام صادق(ع) در جلسه سوم در مورد تاریخ و اندیشه ای شدن آن در علوم انسانی و اینکه تاریخ وقایع به ما کمک می کند تا بعضی از وقایعی که اتفاق افتاده و بستری که فراهم شده تا یک تصمیمی گرفته شود را بطور معنادار درک کنیم

    ادامه مطلب

  • جلسه پنجم

    مقایسه افلاطون و ارسطو

    دکتر پیغامی عضو هیئت علمی دانکشده اقتصاد دانشگاه امام صادق(ع) در جلسه پنجم درس تاریخ عقاید اقتصادی خوبه به بررسی تفکرات افلاطون و ارسطو و نیز مقایسه آن ها با یکدیگر میپردازد.

    ادامه مطلب

  • جلسه چهارم

    تاریخ عهد عتیق و عهد باستان

    دکتر پیغامی عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه امام صادق در جلسه چهارم درس گفتار تاریخ عقاید اقتصادی خود به موضوع بیان تاریخی عهد عتیق و عهد باستان و نیز در مورد تفکر های حاکم بر این زمان ها صحبت کردند

    ادامه مطلب

  • جلسه ششم

    آغاز امپراطوری روم

    در جلسه ششم درس تاریخ عقاید دکتر پیغامی با امپراتوری روم آشنا می‌شویم و همچنین با تفکرات و سیاست ها و قوانین مدنی و اقتصادی این امپراتوری که به عهد باستان و عهد عتیق مربوط می‌شود نیز آشنا میشویم

    ادامه مطلب

  • جلسه هفتم

    دوران رنسانس

    در جلسه هفتم درس تاریخ عقاید دکتر پیغامی عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه امام صادق به بررسی دوران رونسانس و اتفاقات تاریخی و اقتصادی آن میپردازد

    ادامه مطلب

  • اقتصاد دزدان دریایی ریشه‌های اقتصاد لیبرالیسم در بیان دکتر مسعود درخشان

    خطر كمونیسم کار می رسد به جنگ جهانی اول، 1917، كه انقلاب در روسیه تزاری اتفاق می افتاد و اولین حکومت کارگری بوجود می آید. اقتصاددانان غرب تازه فهمیدند ماركسیسم چه می‌گوید. بعد از این، زمینه برای جنگ دوم جهانی آماده شده و هنوز اقتصاددانان همان حرف‌های آدام اسمیت را مطرح می‌کنند که «بگذارید بشود، همه چیز به تعادل می رسد». می‌گفتند کشور کمونیست شد! آنها جواب می دادند طوری نیست، الگو همین است كه ما می

    ادامه مطلب

  • جلسه هشتم

    مکتب مرکانتیلیسم

    دکتر پیغامی استاد دانشگاه امام صادق در جلسه درس تاریخ عقاید خود در مورد مکتب مرکانتیلیسم و ماهیت پیدایش آن به بحث و گفتگو پرداخته است

    ادامه مطلب

  • جلسه نهم

    مرکانتیلیسم در هلند وفرانسه

    در جلسه نهم کلاس تاریخ عقاید دکتر پیغامی استاد دانشگاه امام صادق در ادامه مکتب مرکانتیلیسم این بار این مکتب در دوکشور هلند و فرانسه و نیز تاتیرات این مکتب بر این دو کشور های اروپایی پیداخته شده است

    ادامه مطلب

  • جلسه دهم

    مرکانتیلیسم در فرانسه و انگلیس

    دکتر پیغامی استاد دانشگاه امام صادق در جلسه دهم درس تاریخ عقاید اقتصادی در ادامه مکتب مرکانتیلیسم به آثار این مکتب و نیز پیامد های در این کشور ها میپردازد

    ادامه مطلب

  • جلسه یازدهم

    مباحثی درباره ی کانتیون و آغاز مکتب فیزیوکراسی

    دکتر پیغامی در جلسه یازدهم درس تاریخ عقاید خود در دانشگاه امام صادق به بیان مباحثی پیرامون کانتیون و نیز تعریف مکتب فیزیوکراسی و پیدایش آن در فرانسه میپردازد

    ادامه مطلب

  • جلسه دوازدهم

    ادامه مکتب فیزیوکراسی

    دکتر پیغامی در این جلسه از کلاس تاریخ عقاید خود در دانشگاه امام صادق به ادامه بحث مکتب فیزیوکراسی و ماهیت آن و نیز شکل گیری این مکتب می‌پردازد

    ادامه مطلب

  • عضو هیات علمی دانشگاه اصفهان در حاشیه اکران «فاکتور صوری»

    اقتصادانان در روزآمد کردن قانون بانکداری اسلامی کوتاهی کرده‌اند

    مشکلی که وجود دارد این است که این قانون را پس از گذشت ۳۰ سال تکمیل نکرده‌ایم و با این حال ضرورت دارد که تکمیل این قانون به عنوان یک مطالبه از جانب جامعه دانشگاهی پیگیری شود.

    ادامه مطلب

  • دکتر مشکوۀ؛ اقتصاد دانی برای تمام تاریخ

    روایت استادی که در ۹ سالگی کتاب نوشت/ واقعیات جامعه؛ به عنوان آمار زنده در نزد دیدگان اقتصاددان/ کسی که نخستین کتاب «پول» را به نگارش درآورد

    سید محمد مشکوه بعد از بازگشت به ایران کتاب «پول» در حدود ۴۵۰ صفحه را نوشت که به گفته آن مرحوم در زمانی که حتی عده‌ای در ایران تعریف پول را نمی‌دانستند کتاب ویژه‌ای توسط دانشگاه تهران به همت ایشان در زمینه پول نگاشته شد.

    ادامه مطلب

  • شاهزاده وگدا

    شاهزاده وگدا

    شاهزاده وگدا

    ادامه مطلب

  • دست نامرئی؛مغالطه اسمیت/فولی یک نئو مارکسیست است

    دست نامرئی؛مغالطه اسمیت/فولی یک نئو مارکسیست است

    دست نامرئی؛مغالطه اسمیت/فولی یک نئو مارکسیست است

    ادامه مطلب

  • نقدی منصفانه از درون گفتمان اقتصاد سرمایه‌داری

    نقدی منصفانه از درون گفتمان اقتصاد سرمایه‌داری

    نقدی منصفانه از درون گفتمان اقتصاد سرمایه‌داری

    ادامه مطلب

  • «آدام اسمیت» مغالطه کار!

    «آدام اسمیت» مغالطه کار!

    «آدام اسمیت» مغالطه کار!

    ادامه مطلب

  • بیل گیتس:من تحلیل نویسندگان را مبهم و ساده یافتم

    بیل گیتس:من تحلیل نویسندگان را مبهم و ساده یافتم

    بیل گیتس:من تحلیل نویسندگان را مبهم و ساده یافتم

    ادامه مطلب

  • نهادگرایی جدید چگونه تاریخ را تفسیر می‌کند؟

    نهادگرایی جدید چگونه تاریخ را تفسیر می‌کند؟

    نهادگرایی جدید چگونه تاریخ را تفسیر می‌کند؟

    ادامه مطلب

  • تلخیص و نقد کتاب «چرا ملت ها شکست می خورند؟»

    تلخیص و نقد کتاب «چرا ملت ها شکست می خورند؟»

    تلخیص و نقد کتاب «چرا ملت ها شکست می خورند؟»

    ادامه مطلب

  • راهی نو در تاریخ‌نگاری اقتصادی

    راهی نو در تاریخ‌نگاری اقتصادی

    راهی نو در تاریخ‌نگاری اقتصادی

    ادامه مطلب

  • معرفی پایان نامه

    بررسی و نقد دیدگاه هایک در مورد عدالت اجتماعی

    قطه مرکزی اندیشه هایک ، مفهوم آزادی و آزادیهای فردی است ، او آزادی را تنها ارزش قابل دفاع می داند و آزادی را برتر از عدالت و برابری می نشاند او با تحلیل معانی متفاوت عدالت اجتماعی ، اعتقاد دارد که عدالت اجتماعی مسلزم دخالت اقتدار مرکزی در نظام بازار و توزیع ثروت است ، و جامع را به سازمان تبدیل می نماید و اینها با آزادی فردی منافات دارند .

    ادامه مطلب

  • معرفی پایان نامه از سید سعید موسوی

    بررسی و تدوین نظریه مصرف در اقتصاد اسلامی

    موضوع مصرف يکی از موضوعات اساسی علم اقتصاد است که به همین علت همواره توجه زياديبه آن جلب شده است. اقتصاددانان هم در حوزه اقتصاد خرد و هم در حوزه اقتصاد کلان موضوعئمصرف را مورد توجه قرار میدهند

    ادامه مطلب

  • معرفی پایان نامه های حوزه اقتصاد

    بررسی پدیده فقر از دیدگاه مکاتب اقتصادی سرمایه داری و اسلام

    یکی از اهداف سایت معرفی پایان نامه های مرتبط با موضوعات سایت می باشد.در همین راستا سعی می شود چکیده ای از پایان نامه هایی که دانشجویان در این حوزه دفاع کرده اند را جهت آشنایی مختصر قرار دهیم

    ادامه مطلب

  • معرفی پایان نامه

    بررسی انتقادی تئوری نئوکلاسیکی رفتار مصرف کننده با نگرشی به ارزشهای اسلامی

    هدف از اين تحقيق، بررسي انتقادي تئوري نئوکلاسيکي رفتار مصرف کننده با نگرشي به ارزشهاي اسلامي است. ايده تحقيق حاضر در بررسي رفتار مصرف کننده مسلمان بر اين استوار است که اصولا” تابع مطلوبيت اين فرد گسترده تر از تابع مطلوبيت در تئوري مرسوم است.

    ادامه مطلب

  • معرفی پایان نامه از دانشگاه امام صادق

    بررسی و نقد دیدگاه هایک در مورد عدالت اجتماعی

    هدف از نگارش اين پايان نامه بررسي مفهوم عدالت اجتماعي از ديدگاه هايک است . وی عدالت اجتماعي را مفهومي غير قابل تعريف و توخالي مي داند و آن را وسيله اي در دست سياست بازان مي بيند که با آن به فريب تودها مي پردازند

    ادامه مطلب

  • معرفی پایان نامه از دانشگاه امام صادق

    ارزیابی کارآمدی قوانین و مقررات در بازرگانی ایران پس ازانقلاب اسلامی از دیدگاه نهادگرائی

    يکي از رويکردهاي جديد در علم اقتصاد، بررسي اقتصادي قوانين ومقررات، به عنوان بستر انجام فعاليتهاي اقتصادي است. اين رويکرد که با عنوان رويکرد حقوق و اقتصاد از دانشگاه شيکاگو و در چهارچوب مکتب نهادگرائي آغاز گرديده است. هم اکنون به سرعت در حال باز کردن جاي خود در ادبيات اقتصادي معاصر است

    ادامه مطلب

  • معرفی بر پایان نامه دانشگاه تهران

    بررسی سیر تاریخی نظام سرمایه داری و تبیین ماهیت جهانی شدن اقتصاد

    در این رساله با بررسی سیر تحول سرمایه داری با نگاهی تاریخی به فرایند تکوین در نهادهای نظام سرمایهداری پرداخته شده و به چگونگی شکل گیری عوامل ساختاری دوره کنونی پرداخته شده است.

    ادامه مطلب

  • پایان نامه در حوزه تعلیم و تربیت اقتصاد/محسن خاکی

    تصمیم گیری انسان اقتصادی از منظر مکتب اقتصاد رفتاری (دلالت هایی برای اقتصاد اسلامی)

    در این پژوهش تلاش شده است ابتدا با استفاده از سه رویکرد تاریخی، تحلیلی و جریان شناختی به بررسی خاستگاه و سیر تطورات مکتب اقتصاد رفتاری بپردازیم و سپس با ارائه ی اصول و نظریات کلی چارچوبه ی بررسی مساله ی تصمیم گیری در اقتصاد رفتاری و مقایسه ی آن با رویکردهای اسلامی مسائل آن را تبیین کنیم

    ادامه مطلب

  • معرفی پایان نامه متفاوت در حوزه اقتصاد اسلامی

    کاربرد اقتصاد آزمایشگاهی در تخصیص منابع بانکی

    Experimental economics این مفاهیم در ارتباط با اقتصاد آزمایشگاهی یا اقتصاد تجربی می‌گنجد. فضایی که برای اقتصاد آزمایشگاهی طراحی می‌شود، مجموعه‌ای از آزمونهایی تجربی را در بر می‌گیرد.

    ادامه مطلب

  • معرفی پایان نامه در حوزه بانکداری اسلامی

    طراحی چگونگی ارتباط نظام بانکی با بازار سرمایه در چارچوب اقتصاد اسلامی

    از آنجا که در بانکداری بدون ربا، بانک­ها می­توانند در جایگاه وکیل سپرده­گذاران، در خرید اوراق بهادار و اوراق سهام از بازار سرمایه، سرمایه­گذاری کنند؛ رونق بیشتر بازار سرمایه، افزون بر این­که می­تواند در شکل‌گیری بیشتر پس­انداز­ها و هدایت آن­ها به سرمایه­گذاری گسترده­تر و متنوع­تر کمک کند، امکان سرمایه‌گذاری بیشتر و گسترده­تر بانک­ها را در بازار سرمایه فراهم می­سازد و از این طریق، زمینه مناسبی برای

    ادامه مطلب

  • معرفی پایان نامه در حوزه بانکداری اسلامی

    شاخص های انطباق با شریعت در عملکرد بانکداری بدون ربا در ایران

    این پژوهش با شناسایی و معرفی شاخص­های مناسب، ابزار لازم برای سنجش میزان تطابق عملکرد نظام بانکی با اصول و موازین شرعی را ارایه می نماید. برای این منظور ابتدا اصول و معیارهای اسلامی بودن نظام بانکی از متون دینی، استخراج شده و سپس با استفاده از آن­ها، شاخص های مناسب برای ارزیابی مطرح می­گردد. با توجه به گستردگی اصول ومعیارها و ضرورت بررسی و تدقیق آن ها امکان این که کلیه بحث های لازم در این زمینه به

    ادامه مطلب

  • محمد رضا اسماعیلی از پایان نامه خود می گوید:

    رهیافت‌های نظریه‌پردازی در اقتصاد اسلامی

    تبیین رهیافت‌های مختلف تولید و تبلور علم اقتصاد اسلامي در کنار هم‌، نقطه مثبت کار بوده است.اگر بتوانيم با توجه به موضوع درک کنيم که باید از چه رهیافتی استفاده کنيم، گستره و بستر بسيار مناسب‌تري را برای نظریه‌پردازی پيش روي خود قرار مي‌دهيم.

    ادامه مطلب

  • معرفی کتاب "دکترین شوک: ظهور سرمایه ­داری فاجعه"/مرتضی مصطفوی

    کشور های جهان؛آزمایشگاه­ِ آموزه های فریدمن

    آنچه نئولیبرال­ها به آن معتقدند همان آموزه­های لیبرالی است که منطبق بر نظریه آدام اسمیت استوار است. دخالت حداقلی دولت و بازار آزاد سیاست­های اصلی این جریان فکری است که چشم امید به دست نامرئی بازار دارند

    ادامه مطلب

  • گفت‌وگو با مترجم کتاب «دکترین شوک» درباره اندیشه‌های نائومی‌کلاین

    طمع نظام سرمایه‌داری،جهان را می‌بلعد

    مضحک است که جنایات مستمر نظام سرمایه‌داری در کل و به‌ویژه امپریالیسم ایالات متحده در عصر حاضر را صرفا «اشتباهات گوناگون دولت‌های مختلف آمریکایی» بنامیم‌! این بخش کوتاهی است از سخنان شهابی مترجم کتاب دکترین شوک که در ادامه به آن می پردازیم

    ادامه مطلب

  • دكترين شوك؛ از آغاز تا امروز

    چگونه یک جریان دنیای امروز را با شوک اداره می‌کند؟

    شوك، وضعيتي است كه ما را از حالت عادي خارج مي‌كند. درست مانند زماني كه حالت تهوع مي‌گيريم يا حافظه‌ي‌مان را از دست مي‌دهيم. در مقايسه با مدل ملي بحران، كه از آرامش مي‌آغازد، با تنش و تشنج ادامه مي‌يابد و با بحران به پايان مي‌رسد، شوك حالتي است كه در توصيف، بسيار نزديك به وضعيت بحران است.
    برگرفته از سایت مشرق

    ادامه مطلب

  • سیدمصطفی رضیئی

    این کتاب مناسب کسانی است که …

    پشت جلد کتاب نوشته شده: «خواندن این کتاب به تمام کسانی که در کشورمان ایران در معرض آموزش های اقتصاد قرار دارند اکیدا توصیه می شود.

    ادامه مطلب

  • مروری بر مستند های پیرامون کتاب دکترین شوک

    دکترین شوک در قاب دوربین

    این کتاب دستاورد سفرهای ۳ ساله نائومی کلاین و دستیارش از سال ۲۰۰۴ تا ۲۰۰۷ به کشورهای مختلف قربانی شوک درمانی برای آشنایی نزدیک با چگونگی پیاده کردن برنامه‌های سرمایه‌داری بنیادگرا و مسائل ناشی از آن بوده‌است

    ادامه مطلب

  • بازبینی اندیشه‌ی اقتصادی کتاب دگرگونی بزرگ

    نقد پولانی بر لیبرالیسم بازار و اقتصاد کلاسیک

    «اعتدال بزرگ» تنها در اقتصادهای غربی کاربرد داشت، چنان‌که کشورهای درحال ‌صنعتی‌شدن به سبب “نوسان رو به گسترش جریان‌های سرمایه‌ی خصوصی” به سبب آزادسازی مالی در هر دو کشورهای درحال‌توسعه و توسعه‌یافته “نوسان در نرخ ارز، بورس اوراق بهادار و نرخ بهره” را تجربه کردند.

    ادامه مطلب

  • دکتر حمید ناظمان و گذری بر تاریخ عقاید اقتصادی

    علم اقتصاد چگونه علم شد!

    اكنون بيش از دو دهه كه اقتصاد جهاني وضعيتي غير عادي دارد، و تورم همراه با ركود، اغلب كشورهاي صنعتي را رنج مي‌دهد. تقريباً همزمان با اين پديده رنج‌آور، علم اقتصاد نيز با نوعي بحران جدي مواجه شده است.

    ادامه مطلب

  • گروه ترجمه سایت مدرسه اقتصاد/ حامد سعیدی صابر

    کنکاشی در اشتراکات و افتراقات مکاتب انتقادی اقتصاد

    اشاره: آنچه پیش رو دارید بخش نخست مقاله ای دو بخشی از تونی لاوسن که به ماهیت مکاتب هترودوکس در اقتصاد اشاره دارد.پروفسور تونی لاوسن[1] عضو هیات علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه کمبریج است. لاوسن به سبب مطالعات و آثار عمیقش در زمینه فلسفه اقتصاد به شهرت و اعتبار فراوانی دست یافت. از وی ده‌ها مقاله و کتاب در زمینه فلسفه اقتصاد و اقتصاد هترودوکس بر جای مانده است. بحران در علم اقتصاد، اقتصاد و واقعیت و باز

    ادامه مطلب

  • نگاهی متفاوت در علت یابی کاستی های نظام آموزشی

    فرمالیسم به جان نظام تعلیم و تربیت افتاده است!

    سرمایه‌های انسانی، مهم‌ترین‌ دارایی یک ملت است و همه باید از فرصت‌های برابر برای رشد و شکوفایی فردی بهره‌مند شوند. نباید به صورت گلخانه‌ای تعداد اندکی تحت حمایت قرار گیرند و خیل عظیمی از استعدادهای نامکشوف در کشتی بحران‌زده مدارس معمولی هدر روند.

    ادامه مطلب

  • معرفی کتاب

    نظام های اقتصادی

    این کتاب درصدد تقویت درک پارادایمی ازنظام­های اقتصادی است و این درک در حالی که همگان نظام سرمایه­داری را نظامی فراتر از همه­ی نظام­ها تلقی می­کنند، مغتنم است.

    ادامه مطلب

  • معرفی کوتاهی از تز دکتری آقای نور احمدی

    عدالت و رشد در نظامهای اقتصادی از دیدگاه تحول مفهوم مالکیت در نظریه پردازی های اقتصادی

    ادامه مطلب

  • جنبش ممانعت از جنگ با خدا

    ادامه مطلب

  • الگوی ایرانی معیشت

    ادامه مطلب

  • شرکت پژوهشی طرود شمال

    ادامه مطلب

  • موسسه طلوع حق

    موسسه طلوع حق

    موسسه طلوع حق

    ادامه مطلب

  • کتاب 700 صفحه‌ای نویسنده فرانسوی در بهار امسال منتشر شد

    اقتصاد دان منتقد نظام سرمایه داری،برنده کتاب سال اقتصاد شد

    کتاب 700 صفحه‌ای نویسنده فرانسوی در بهار امسال منتشر شد و نه‌تنها در صدر پرفروش‌های امریکا و سیستم سرمایه‌داری قرار گرفت بلکه توجه کارشناسان و اقتصاددانان غربی را به‌شدت به خود مشغول ساخت.

    ادامه مطلب

  • ادوراد فولبروک

    ادامه مطلب

  • چانگ از زمره نویسندگان و اقتصاددانان، منتقد ِ کاپیتالیست اقتصاد نولیبرالی است.

    ها جون چنگ

    چانگ از زمره نویسندگان و اقتصاددانان، منتقد ِ کاپیتالیست اقتصاد نولیبرالی است. اقتصاددانانی نظیر «چانگ» و «استیگلیتز» از درون منطق سرمایه بر آنند که نولیبرالیسم از توحشی برخوردار است که حتا با منطق شناخته شده‌ی سرمایه‌داری غیر ِ مالی نیز هم‌خوانی ندارد.

    ادامه مطلب

  • مارک بلاگ

    ادامه مطلب

  • منذر قحف،متولد کشور سوریه،دکترای اقتصاددانشگاه یوتا، سالت لیک سیتی ، یوتا ، مارس 1975

    منذر قحف

    منذر قحف،متولد کشور سوریه،دکترای اقتصاددانشگاه یوتا، سالت لیک سیتی ، یوتا ، مارس 1975

    ادامه مطلب

  • وی استاد وابسته دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران است و به تازگی مدیر گروه مطالعات ژاپن دانشکده مطالعات جهان شده است

    محمد تقی زاده

    وی استاد وابسته دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران است و به تازگی مدیر گروه مطالعات ژاپن دانشکده مطالعات جهان شده است

    ادامه مطلب

  • به همت دانشکده اقتصاد دانشگاه

    محمد جواد توکلی

    ادامه مطلب

  • توماس پیکتی اقتصاددان فرانسوی و متولد 7 مه 1971 در شهر کلیشی فرانسه است و در مباحث درآمد مربوط به ثروت و نابرابری فعالیّت میکند.

    توماس پیکتی

    توماس پیکتی اقتصاددان فرانسوی و متولد 7 مه 1971 در شهر کلیشی فرانسه است و در مباحث درآمد مربوط به ثروت و نابرابری فعالیّت میکند. او مدیر مطالعات "مدرسه مطالعات عالی در علوم اجتماعی"[1]و استاد "مدرسه اقتصاد پاریس" است

    ادامه مطلب

  • دکتر عباس میرآخور اکنون در خارج از ایران به‌عنوان یک شخصیت کم‌نظیر در اقتصاد و مالیه اسلامی شناخته شده است

    عباس میر آخور

    دکتر عباس میرآخور اکنون در خارج از ایران به‌عنوان یک شخصیت کم‌نظیر در اقتصاد و مالیه اسلامی شناخته شده است و در بسیاری از محافل علمی و بانکی از او برای افتتاح محافل علمی دعوت به عمل می‌آید که جوایز و قدردانی‌های پیاپی از خدمات او شاهد مثال خوبی برای این موضوع است.

    ادامه مطلب

  • پروفسور مارگلین کسی است که تمامی مدارج اقتصاد نئوکلاسیک را تا انتها طی کرده است

    استفان مارگلین

    پروفسور مارگلین کسی است که تمامی مدارج اقتصاد نئوکلاسیک را تا انتها طی کرده است و آن گاه به این نتیجه رسیده است که این مکتب، بشریت را به جایی نمی‌رساند. او فرضیات مبنایی اقتصاد پیرامون انسان را به شدت به چالش می‌کشد.

    ادامه مطلب

  • روش تحقیق دراقتصاد با تأکید بر اقتصاد شهری و منطقه‌ای

    همچنان جای خالی نگاه انتقادی به مباحث آموزش اقتصاد

    به نظر می رسد موسسات غیر انتفاعی همچون دین و اقتصاد که با رویکردی متفاوت از رویکرد اقتصاد متعارف به مسائل جامعه اقتصاد ایران نگاه می کنند دغدغه های آموزشی نسبت به مسائل اقتصاد ایران را ندارند

    ادامه مطلب

  • به همت دانشکده اقتصاد دانشگاه

    همایش ملی اقتصاد، فرهنگ

    به همت دانشکده اقتصاد دانشگاه

    ادامه مطلب

  • حضرت امام گفتند از دورترین جاهای کشور شروع کنید.

    بازنشر/از تجربه جهاد سازندگی الگو بگیریم

    حضرت امام گفتند از دورترین جاهای کشور شروع کنید.

    ادامه مطلب

مطالب قدیمی تر

چه خبر؟

  • مدینه عادله:مقدمه‌ای بر نظریه عدالت اقتصادی در قرآن

  • اقتصاد خرد

  • رشد نقدینگی از متوسط ۸ ساله فراتر رفت

  • اجتناب ناپذیری نابرابری،توجیهی برای گسترده بودن آن نیست

آرشیو

نهضت ترجمه

  • معرفی کتاب "دکترین شوک: ظهور سرمایه ­داری فاجعه"/مرتضی مصطفوی

    کشور های جهان؛آزمایشگاه­ِ آموزه های فریدمن

  • گروه ترجمه سایت مدرسه اقتصاد/ حامد سعیدی صابر

    کنکاشی در اشتراکات و افتراقات مکاتب انتقادی اقتصاد

  • مدینه عادله:مقدمه‌ای بر نظریه عدالت اقتصادی در قرآن

  • جوزف استیگلیتز

    اقتصاد خرد

  • استفاده از پول پرقدرت بانک مرکزی یا همان پایه پولی در چند ماه اول، توسط وزیر اقتصاد

    رشد نقدینگی از متوسط ۸ ساله فراتر رفت

آرشیو

مقولات و منقولات

  • برابری در چه؟

  • نوعی از مصرف‌گرایی که مذموم است

  • الگوی پیشرفت «اسلامی – ایرانی»

  • اگر اقتصاد علم نیست پس چیست؟

  • خطابه‌ی علم اقتصاد

  • بررسی تاثیر انفاق بر نابرابری درآمدی در ایران

  • بومی‌سازی اقتصادی و اقتصاد اسلامی

آرشیو

کلیه حقوق این سایت متعلق به مدرسه اقتصاد می بشد